Malin Lidman

Att exponera sina barn på sociala medier

Godmorgon!

Ett ämne jag tycker är fascinerande och intressant att läsa om är barn och sociala medier. Idag lever vi av en värld där de flesta delar med sig av sina barn, sina husdjur och i princip hela sina liv på sina sociala kanaler. Bilder, videor, bloggar. Är det fel av oss att dela med oss av våra barn fastän de inte själva godkänt det? Bör vi vara mer kritiska? När Izabella föddes var jag kluven. I mitt fall handlar det om att jag vill att hon skall kunna sitta och titta tillbaka. Mycket av min exponering av Izabella på sociala kanaler har handlat om att nå ut till andra som har barn. Att släkt och vänner  som bor långt bort skall få följa med i hennes utveckling. Att jag velat att ni skall få lära känna oss precis som vi fått lära känna er.

Jag skulle aldrig dela med mig av bilder eller videor där hon är naken eller synligt sårbar. Jag delar med mig av ögonblick från vår vardag med en viss censur helt enkelt. Det tycker inte jag är fel. Jag använder inte henne för att höja mig själv. Att vi får samarbeta med företag som tycker att vi passar deras målgrupp är endast en otroligt rolig möjlighet. Om Izabella växer upp och säger att hon inte längre vill exponeras på sociala medier så kommer jag självklart inte att fortsätta göra det. Samma som med allt annat. Vill hon klä sig på ett visst sätt eller äta en annan sorts kost så skall hon såklart få göra det. Jag hoppas att ni förstår hur jag tänker.

Ni får mycket gärna lämna en kommentar om vad ni tycker  och tänker om detta ämne! Om ni själva har barn, hur har ni valt att göra? =)

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Johanna

  Tycker man ska använda sunt förnuft, delar inte med mig av hela mitt liv på mina sociala medier, varför skulle jag dela med mig av hela mina barns liv?

  1. malinlidman

   Hej Johanna! I mitt fall handlar det om att jag tycker att det är ett smidigt sätt att släkt samt vänner som inte träffar oss alltför ofta får följa med i hennes utveckling. Samtidigt som jag tycker om att dela med mig av hennes framsteg. Jag delar såklart inte med mig av allting. Det finns mycket jag inte skriver här och på instagram. KRAM =)

 2. Sofia Johansson

  Förstår att du är kluven, det är en fråga där många har skilda åsikter som du lyfter och jag kan faktiskt inte ens själv säga hur jag skulle göra. Jag tror att man måste hitta sin egen väg och det man själv känner sig bekväm med☺️

  1. malinlidman

   Hej Sofia! Precis så. Jag känner ändå en del som valt att dela med sig av bilder på sina barn men med censur. Det handlar om att acceptera och försöka förstå andras val samt tankar utan att nedvärdera =)

 3. Emelie

  Jag håller med. Jag tycker man kan dela med sig av bilder på sina barn så länge det inte är nå pinsamma bilder som barnet kanske intr vill ha på nätet när den växer upp. Jag tycker man kan tänka skulle jag vilja att folk såg denna bild på mig i framtiden.
  Så tänker iaf jag tänka den dagen jag får barn 🙂

  1. malinlidman

   Hej Emelie! Som jag skrev så skulle jag aldrig få för mig att lägga ut bilder på Izabella som kan användas emot henne i denna ålder eller om flera år. Du tänker mycket smart =) KRAM

 4. bradhe83b

  Hej väldigt bra skrivet. Håller med dig. Visar stolt upp mina barn men tänker självklart på att inte lägga ut när dom är nakna osv. Det finns vissa gränser. Och frågar alltid om dom vill vara med på kort. Ibland vill inte Emma (4år) vara med och det är helt okej. Det kommer nog en tid snart när dom inte vill vara med på mammans blogg/instagram men fram tills dess delar jag med mig av det mesta. Ha en bra dag!

stats